Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Wyszukiwarka
Reklama
Krzysztof Remża - CAPITOL Drukuj Email
Środa, 11 Czerwiec 2014 23:14

Pan Krzysztof Remża - to człowiek - orkiestra. Jest nie tylko gastronomem (ukończył Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku), lecz również świetnie daje sobie radę jako wykładowca, szkoleniowiec, trener.
 
Swoją karierę w branży gastronomicznej rozpoczął jako kelner, starszy kelner, później pracował na stanowisku kierownika produkcji w Restauracji Cristal Sp. z o.o. w Białymstoku. Następnie przez około trzy lata był kierownikiem sali w Hotelu Gołębiewski. Przez ponad dziesięć lat zarządzał Restauracją Capitol przy Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Białymstoku. Obecnie jest również kierownikiem działu d/s. gastronomii i hotelu tejże placówki.
 

 
W ramach cyklicznych spotkań z naszymi absolwentami, którzy odnieśli sukces i mogą być przykładem dla naszych uczniów, pan Krzysztof odwiedził naszą szkołę.

Młodzież z klas: III ZD, III TA i IV TE miała możliwość bezpośredniego zapoznania się ze ścieżką kariery tak wyjątkowego i nieprzeciętnego człowieka.
 
Bo pan Krzysztof to nie tylko znawca produkcji potraw, obsługi klienta, menager restauracji. Jest on również prezesem Podlaskiej Fundacji Edukacji i Sportu, która realizuje programy i działania na rzecz rozwoju kultury fizycznej i sportu, rekreacji, edukacji i oświaty, rehabilitacji zawodowej i społecznej, ochrony zdrowia i wypoczynku dzieci i dorosłych.

Efektem działalności tej organizacji pożytku publicznego jest szereg akcji i imprez związanych ze sportem, promocją zdrowego stylu życia, np. Białostocka Gala Sportów i Sztuk Walki, obozy sportowe dla dzieci i młodzieży, Turniej Pokazowy Drużynowych Sportów Staropolskich, gimnastyka dla dzieci z nadwagą, aktywne ferie, pikniki i zielone szkoły, hasło jednej z akcji - Postaw zdrowie nad wagę.
 

 
Oprócz działalności charytatywnej pan Krzysztof Remża prowadzi działalność szkoleniową. Działa w Centrum Szkolenia Kelnerów przy Towarzystwie Naukowym Organizacji i Kierownictwa w Białymstoku. Prowadzi kursy i szkolenia w zakresie usług gastronomicznych.

Wieloletnie doświadczenie w branży, zaowocowało zacieśnieniem współpracy z naszą szkołą. Jest on corocznie gościem Turnieju Gastronomicznego, jako ekspert ocenia smak potraw uczestników.

Serdecznie mu za to dziękujemy i życzymy dalszych sukcesów!!!!

Ewa Olendzka i Barbara Wysocka

Zmieniony: Czwartek, 12 Czerwiec 2014 20:21