Wycieczka zawodowa - "Hotel Gołębiewski" |
|
|
Wpisany przez Administrator
|
Poniedziałek, 04 Maj 2015 22:03 |
W dniu 20.04.2015r. klasa III TG w ramach przedmiotu – planowanie usług gastronomicznych, udała się na wycieczkę do "Hotelu Gołębiewski” w Białymstoku.
Dzięki uprzejmości Pani Agnieszki Chańko - kierownik d.s. gastronomii, uczniowie mieli możliwość zwiedzenia hotelu, zapoznania się ze strukturą organizacyjną a także poznanie od strony praktycznej funkcjonowanie gastronomii hotelowej. Pani Agnieszka omówiła zasady planowania, organizowania oraz rozliczania usług gastronomicznych na przykładzie hotelu „Gołębiewski”.
Podczas rozmowy starała się uświadomić młodzieży, iż praca w gastronomi wymaga wiele umiejętności nie tylko praktycznych ale też personalnych. Prowadząc rozmowy z potencjalnymi klientami należy wykazać się wysoką kulturą osobistą, znajomością tematu, być osobą konsekwentną w swych działaniach i umiejącą wypracowywać kompromisy.
Anna Samborska
|
Zmieniony: Poniedziałek, 04 Maj 2015 22:10 |