Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Wyszukiwarka
Reklama
Wycieczka zawodowa - "Hotel Gołębiewski" Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
Poniedziałek, 04 Maj 2015 22:03

W dniu 20.04.2015r. klasa III TG w ramach przedmiotu – planowanie usług gastronomicznych, udała się na wycieczkę do "Hotelu Gołębiewski” w Białymstoku.


Dzięki uprzejmości Pani Agnieszki Chańko - kierownik d.s. gastronomii, uczniowie mieli możliwość zwiedzenia hotelu, zapoznania się ze strukturą organizacyjną a także poznanie od strony praktycznej funkcjonowanie gastronomii hotelowej. Pani Agnieszka omówiła zasady planowania, organizowania oraz rozliczania  usług gastronomicznych na przykładzie hotelu „Gołębiewski”.


Podczas rozmowy starała się uświadomić młodzieży, iż praca w gastronomi wymaga wiele umiejętności nie tylko praktycznych ale też personalnych. Prowadząc rozmowy z potencjalnymi klientami należy wykazać się wysoką kulturą osobistą, znajomością tematu, być osobą konsekwentną w swych działaniach i umiejącą wypracowywać kompromisy.

Anna Samborska
Zmieniony: Poniedziałek, 04 Maj 2015 22:10