Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Wyszukiwarka
Reklama
Ewa Bałdyś-Jakuć – szef kuchni restauracji Hotelu Silver*** w Białymstoku Drukuj Email
Poniedziałek, 25 Maj 2015 22:40

Pani Ewa Bałdyś-Jakuć jest absolwentką naszej szkoły, a prywatnie mamą Pauliny i Bartka, którzy też ukończyli Technikum Gastronomiczne w Białymstoku. Pani Ewa jest świetnym kucharzem i profesjonalnym szefem kuchni restauracji Hotelu Silver.


Od 2009 roku dzieli się wiedzą, doświadczeniem i umiejętnościami z uczniami technikum podczas corocznej edycji Dnia Przedsiębiorczości (patrz: Podsumowanie Dnia Przedsiębiorczości). Jest to dla niej świetna okazja do wyłapywania talentów kulinarnych. Na co dzień Pani Ewa pracuje z młodym zespołem kucharzy których „wyłowiła” na Dniach Przedsiębiorczości.

 


Od lewej: Andżelika Andraka, p. Ewa Bałdyś-Jakuć, Paulina Bałdyś, Ewa Olendzka (nauczyciel ZSG), Katarzyna Matowicka, Konrad Nowicki

Podczas tegorocznej edycji Dnia Przedsiębiorczości jednodniowe praktyki w restauracji Hotelu Silver odbywali  uczniowie klasy I TG  - Jakub Oleńczuk i Michał Gwoździej.

 

Jakub Oleńczuk z p. Ewą Bałdyś-Jakuć

 

 

Serdecznie dziękujemy Pani Ewie Bałdyś-Jakuć za współpracę i za poświęcony czas tegorocznym maturzystom z klasy IV TF podczas wycieczki zawodowej do hotelu.

Barbara Wysocka i Ewa Olendzka

Pasjonatów kulinarnych powinny zaciekawić następujące strony:
http://mistrzowie.gastrona.pl/art/article_7563.php
http://atuty.co/events/dziczyzna
Zmieniony: Poniedziałek, 25 Maj 2015 22:54