Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Wyszukiwarka
Reklama
Zdrowa żywność bezglutenowa - warsztaty Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
Czwartek, 03 Grudzień 2015 22:48

ZDROWA ŻYWNOŚĆ BEZGLUTENOWA - WARSZTATY 

W dniu 07 listopada 2015 roku odbyły się warsztaty gotowania i pieczenia wprowadzające w tajniki bezglutenowej kuchni. Wzięli w nim udział osoby na diecie bezglutenowej, uczniowie i nauczyciel Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku. Szkolenie było prowadzone przez przedstawiciela firmy Schär.

Pani Wioleta Zysk starała się przekonać uczestników spotkania, iż dieta bezglutenowa nie musi być ani uboższa, ani mniej smaczna. W tym celu zaprezentowała produkty firmy Schär dla bezglutenowców, scharakteryzowała dietę, przedstawiła metody obróbki i omówiła walory kulinarne potraw z zastosowaniem produktów firmy Schär. Podczas warsztatów przygotowano: makaron z sosem pomidorowym, pierogi z owocami, wrapy z kurczakiem i warzywami, domowy chleb i szarlotkę na kruchym spodzie. Wszystkie potrawy przygotowano z zastosowaniem produktów firmy Schär.>

strona internetowa firmy Schär

 

W przygotowaniu i organizacji warsztatów pomagali uczniowie klasy II T E technik żywienia i usług gastronomicznych i III Z A kucharz którym dziękuję za pomoc i zaangażowanie.

Katarzyna Maria Sawicka

Zmieniony: Czwartek, 03 Grudzień 2015 23:00