Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Wyszukiwarka
Reklama
Śledzimy losy naszych absolwentów Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
Czwartek, 24 Listopad 2016 22:00

 


Paweł Karetko absolwent naszego techniku o profilu kelner kontynuuje naukę w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Oto relacja z Jego ostatnich osiągnięć:

W dniach 09.11-11.11.2016 na Ukrainie we Lwowie odbywały się międzynarodowe konkursy z dziedziny gastronomii HoReCa SHOW Lviv w których dane było mi brać udział. Poziom rywalizacji był bardzo wysoki, startowało 30 osób z różnych krajów Turcji, Rumunii, Izraela, Białorusi, Chorwacji i wielu innych. Pojechaliśmy tam 9 osobową ekipą wraz z Kanclerzem Uczelni dr Dawidem Romanem Tauberem. Startowałem w kategorii obsługa konsumenta synchroniczna oraz obsługa konsumenta indywidualna, w obu zdobyłem złoty medal. W innych kategoriach starowały moje koleżanki i koledzy. Konkursom towarzyszyły pokazy kulinarne, barmańskie, baristyczne oraz sommelierskie.

Polecam wszystkim tę przygodę wartą przeżycia, zdobyłem tam wiele cennego doświadczenia oraz poznałem dużo ciekawych ludzi. Obecnie przygotowuję się do dalszych konkursów (najbliższy organizowany będzie w Chorwacji). Każdemu polecam branie udziału w tego typu eventach.

Wszystkim uczniom ZSG radzę uczyć się obsługi konsumenta, gdyż zdobyta w szkole wiedza zawsze procentuje. Macie możliwość uczyć się standardów pod kierunkiem doskonałych pedagogów. Przygotowując się do konkursu zaglądałem do starych zeszytów z obsługi konsumenta, gdyż jest to skarbnica wiedzy.

Pozdrawiam,

Paweł Karetko

Dziękujemy za relację, trzymamy kciuki za konkurs w Chorwacji. Daj znać jak Ci poszło.

Maria Bazylewicz - Radio

Zmieniony: Czwartek, 24 Listopad 2016 22:22