Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Wyszukiwarka
Reklama
Nowość w Bibliotece Szkolnej – 2016/2017 Drukuj Email
Piątek, 23 Grudzień 2016 21:05

 

Dzięki uprzejmości Dyrektora Szkoły – Pana Marka Józefowicza Biblioteka Szkolna została wzbogacona o kolejną pozycję książkową. Tym razem jest to „Wielka Księga Produktów Regionalnych i Tradycyjnych”.

Zachęcamy do odwiedzania Biblioteki, poniżej recenzja napisana przez ucznia klasy 1ZB –Gabriela Pietrzaka :

Z książki "Wielka księga produktów regionalnych i tradycyjnych" można dowiedzieć się( jak sam tytuł wskazuje) informacji na temat produktów regionalnych i tradycyjnych. Moim zdaniem ta księga to propozycja dla miłośników polskich smaków. Dzięki niej nauczymy się między innymi jak powstaje oscypek i od czego pochodzi jego nazwa. Pełno jest również informacji o historii popularnych już andrutów, produkcji sera Korycińskiego - o jego historii, nagrodach i wyróżnieniach. Dowiemy się też jakie mamy produkty tradycyjne na Podlasiu np. kurczak wędzony po kociewsku, kiełbasa Kaszubska Jałowiecka i pierogi z kamionki. Moim zdaniem warto przeczytać tą książkę, żeby dowiedzieć sie jakie produkty są wytwarzane na Podlasiu i nie tylko.

Zmieniony: Piątek, 23 Grudzień 2016 21:15