Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Wyszukiwarka
Reklama
Szkolenie z produktów firmy Monin Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
Poniedziałek, 24 Kwiecień 2017 15:53
Dnia 21marca 2017 w pracowni obsługi konsumenta odbyło się szkolenie z produktów firmy Monin zorganizowane przez Krzysztofa Błaszaka z Firmy Gastromat. Szkolenie prowadził Brand Ambasador marki Paweł Jaworski.
Dowiedzieliśmy się, ze Monin to marka ze 100letnia tradycją. Jest to francuska rodzinna firma posiadająca w swojej ofercie ponad 150 smaków syropów, syropów bezcukrowych, koncentratów, puree owocowych, baz koktajlowych, sosów deserowych oraz likierów alkoholowych. Jej produkty są dostępne w 144 krajach na świecie.
Szkolenie było podzielone na dwie części: teoretyczną i praktyczną. Podczas części teoretycznej zapoznaliśmy się z produktami Monin, ich podziałem ze względu na zastosowanie, sposobem wytwarzania oraz historią firmy. W czasie części praktycznej Brand Ambasador marki przedstawił kilka przepisów z każdego działu: herbaty mrożone, kawy, lemoniady, pokazując w jaki sposób i z jakimi dodatkami można łączyć produkty marki Monin tak, aby wszystko razem tworzyło doskonałe kompozycje smakowe. Po pokazie przystąpiliśmy do działania i każdy z nas miał możliwość skomponować własny napój. W szkoleniu uczestniczyło10 uczniów z klasy IIITB kelner, 4 z IITW kelner. Relację fotograficzną przygotował Kamil Trykoszko z klasy IVTB kelner.

Maria Bazylewicz-Radio
 
 


















 




 



























Zmieniony: Wtorek, 02 Maj 2017 21:21