Menu główne
- - - - - - - - - - - - - - - -
Historia i WoS
- - - - - - - - - - - - - - - -
Przebsiębiorczość
- - - - - - - - - - - - - - - -
Żywienie
- - - - - - - - - - - - - - - -
English Website
Fascynacje
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ścieżki kariery zawodowej absolwentów
- - - - - - - - - - - - - - - -
Gastronomik wczoraj i dziś
Wyszukiwarka
Usługi gastronomiczne przy świątecznym stole Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
Wtorek, 24 Grudzień 2019 12:16

Ostatnie grudniowe lekcje usług gastronomicznych klasy III TF polegały na przygotowaniu świątecznego stołu, aby przy nim przełamać się opłatkiem wigilijnym, symbolem pojednania i przebaczenia, znakiem przyjaźni i miłości. A wspólne kolędowanie przy stole sprawiło nam wiele radości.




































„Najważniejsze jest, by gdzieś istniało to, czym się żyło: I zwyczaje. I święta rodzinne. I dom pełen wspomnień. Najważniejsze jest, aby żyć dla powrotu.”
Antoine Marie Roger de Saint-Exupéry

opracowała: Ewa Olendzka
zdjęcia: Zuzanna Zielińska i Ewa Olendzka


Ps. Kolejną cegiełką w budowaniu mojej wartości rynkowej powinno być szanowanie tradycji, religii, kultury naszego kraju, regionu, domów rodzinnych, a także ludzi, z którymi żyjemy na co dzień.