Ogłaszamy rekrutację skierowaną do uczniów klas II - IV o profilu technik technologii żywności, technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik usług kelnerskich uczących się w Zespole Szkół Gastronomicznych w Białymstoku na zajęcia specjalistyczne w firmach branży gastronomicznej w Augustowie (40 godzin) realizowane projektu „Gastrotechnicy”, Zadanie 8 - Kursy specjalistyczne uczniów ZSG w Białymstoku u Przedsiębiorców

W związku  z realizacją Projektu  „Gastrotechnicy” o numerze FEPD.08.01-IZ.00-0010/24  realizowany w ramach Priorytetu VIII Fundusze na rzecz edukacji i włączenia społecznego, Działanie 8.1 Rozwój edukacji i kształcenia Programu Fundusze Europejskie dla Podlaskiego na lata 2021-2027 Europejski Fundusz Społeczny PLUS.

Spacerując wąskimi uliczkami starego miasta, czując zapach pomarańczy i podziwiając złote plaże skąpane w słońcu, Walencja łączy edukację, karierę i przyjemności w jednym! Po intensywnych dniach pełnych pracy, czekają na naszych uczniów rajskie plaże, jak Playa de la Malvarrosa – idealne na relaks i sporty wodne.

Informujemy o spotkaniu organizacyjnym 21.11.2024r czwartek  - 16.20 - czytelnia oraz o wynikach rekrutacji  na staż zawodowy w Hiszpanii (Granada–   styczeń 2025).

Spotkanie odbyło się 21.04.2022r. w  związku z realizacją projektu pt. ,,Opracowanie i wdrożenie innowacji pedagogicznych zwiększających efektywność kształcenia zawodowego w obszarze przetwórstwa rolno-spożywczego” finansowanego z Programu Edukacja w ramach Mechanizmu Finansowego EOG na lata 2014-2021.

Projekt "Opracowanie i wdrożenie innowacji pedagogicznych zwiększających efektywność kształcenia zawodowego w obszarze przetwórstwa rolno-spożywczego"

 

Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI) w partnerstwie z Zespołem Szkół Gastronomicznych w Białymstoku oraz Zespołem Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Wł. Reymonta w Sokołowie Podlaskim oraz Golden Sun Mobility Center z Pieria - Grecja realizuje od 01.09.2020 do 30.11.2021 projekt: ,,Opracowanie i wdrożenie innowacji pedagogicznych zwiększających efektywność kształcenia zawodowego w obszarze przetwórstwa rolno-spożywczego” finansowany z Programu Edukacja w ramach Mechanizmu Finansowego EOG na lata 2014-2021.

 

Tytuł projektu: „GASTRONOMIK BIAŁYSTOK. PRZEPIS NA SUKCES !”

Założeniem projektu jest podniesienie poziomu kształcenia zawodowego w dziedzinie gastronomii na terenie Białostockiego Obszaru Funkcjonalnego oraz dostosowanie go do oczekiwań i potrzeb regionalnego rynku pracy. Przewidywanym rezultatem projektu będzie rozszerzenie oferty edukacyjnej szkoły.

Projekt skierowany jest do

  • 350 uczniów ZSG z kierunków technik żywienia i usług gastronomicznych, kelner, cukiernik oraz kucharz;
  • 20 nauczycieli ZSG .