16.10.2025 r. w świetlicy odbyły się szkolne eliminacje XXX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. Do rywalizacji przystąpiło 8 słuchaczy Branżowej Szkoły II Stopnia oraz 14 uczniów naszego technikum.

Do etapu okręgowego zakwalifikowali się (zdobywając min. 80% punktów możliwych do uzyskania):
Piotr Wnorowski kl. V TH
Igor Parejko kl. IV TG
Adam Remża kl. IV TI.

Eliminacje okręgowe przebiegają dwuetapowo (test oraz zadanie praktyczne) i odbędą się w grudniu b.r.
Gratulujemy zwycięzcom i życzymy kolejnych sukcesów!

Zapraszamy WSZYSKICH CHĘTNYCH, kreatywnych i odważnych uczniów do udziału w IV Szkolnym Konkursie Cukierniczym. W tym roku proponujemy stworzenie receptury na niskokaloryczny, a jednocześnie odżywczy deser z owocową nutą. Zgłoszenia przyjmujemy do 13.11.2025, a finałowa rywalizacja odbędzie się 18.11.2025 w ramach Tygodnia Zdrowia w ZSG.

 Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych uczniów i słuchaczy Zespołu Szkół Gastronomicznych w Białymstoku do udziału w szkolnym konkursie cukierniczym pn. „Piernik świąteczny w dwóch odsłonach - Edycja III. Szczegóły udziału w regulaminie konkursu. Na zwycięzców czekają nagrody i dyplomy.
Zgłoszenia udziału przyjmujemy do 07.11.2025 r.

Regulamin konkursu

Organizatorzy konkursu

REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU „Autumn Product” (Jesienny Produkt)

ORGANIZATOR KONKURSU

Konkurs organizuje Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku.

Nadzór organizacyjny i merytoryczny sprawuje Komitet powołany spośród nauczycieli języka angielskiego.