W dniach 10-12 grudnia 2025r. 5 nauczycieli z ZSG w Białymstoku uczestniczyło w Warsztatach gastronomicznych - Desery realizowanych w  ramach projektu „Gastrotechnicy”, Zadanie 6 – Warsztaty gastronomiczne nauczycieli ZSG w Białymstoku  w ramach Priorytetu VIII Fundusze na rzecz edukacji i włączenia społecznego, Działanie 8.1 Rozwój edukacji i kształcenia Programu Fundusze Europejskie dla Podlaskiego na lata 2021-2027 Europejski Fundusz Społeczny PLUS w Zespole Szkół Gastronomicznych w Białymstoku

W dniach 3-5 grudnia 2025r. 5 nauczycieli z ZSG w Białymstoku uczestniczyło w Warsztatach gastronomicznych - Kuchnie narodów realizowanych w  ramach projektu „Gastrotechnicy”,

Uczniowie klasy 3ze mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowej wycieczce zawodowej do Cukierni PSS Społem w Białymstoku. Podczas wizyty poznali tajniki funkcjonowania zakładu oraz zapoznali się z kolejnymi etapami produkcji wyrobów cukierniczych.

Klasa 2zd uczestniczyła w niezwykle wartościowym szkoleniu z pierwszej pomocy, które poprowadziły absolwentki naszej szkoły: Zuzanna Sarosiek i Małgorzata Pyrko, obecnie studiujące na wydziale Ratownictwa Medycznego.