w ramach projektu „Międzynarodowa mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego” realizowanego ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe.
Rozpoczyna się rekrutacja uczestników do udziału w stażach zawodowych w zakładach gastronomicznych i hotelarskich w Hiszpanii.
- Projekt skierowany jest do uczniów klas II i III - zawód technik żywienia i usług gastronomicznych (14 uczniów) oraz technik usług kelnerskich (6 uczniów).
- Podczas kwalifikacji będą brane pod uwagę oceny z przedmiotów zawodowych teoretycznych, praktycznych i języka angielskiego oraz ocena z zachowania za I półrocze roku szkolnego 2020/21 oraz wynik testu z języka angielskiego.
Ponadto uczniowie powinni uzyskać pozytywną opinię wychowawcy klasy i pedagoga.
- Uczestnicy Projektu odbędą praktykę zagraniczną (staż) w wymiarze trzech tygodni w zakładach gastronomicznych i hotelarskich w Hiszpanii, w Walencji.
- W pierwszej kolejności będą brane pod uwagę dokumenty osób, które nie brały udziału w poprzednich edycjach projektu.
- Dokumenty rekrutacyjne do pobrania ze strony internetowej szkoły.
- Zgłoszenia przyjmowane są w sekretariacie szkoły do 07.05.2021 r. do godz. 13.00.
- Regulamin rekrutacji oraz regulamin uczestnictwa w Projekcie dostępne są na stronie internetowej szkoły zsg.bialystok.pl.
Kandydaci do Uczestników Projektu muszą dostarczyć do sekretariatu szkoły
w terminie do 07.05.2021r. godz. 13.00 następujące dokumenty:
- Formularz zgłoszeniowy podpisany przez kandydata/tkę i rodzica/opiekuna prawnego (uczeń wypełnia część A i tylko pierwszą stronę części B ankiety);
- Wypełniony formularz rekrutacyjny podpisany przez kandydata/tkę;;
- Oświadczenie COVID -19 złożone przez kandydata/tkę i rodzica/opiekuna prawnego obowiązkowo bez względu na pełnoletność.
Komplet dokumentów rekrutacyjnych należy składać w foliowej koszulce w w/w kolejności.
NIE ZSZYWAĆ ANKIETY REKRUTACYJNEJ
Dodatkowe dokumenty:
- Oświadczenie uczestnika projektu
- Regulamin rekrutacji ZSG BIALYSTOK
- Regulamin uczestnictwa w projekcie
Wszelkie pytania proszę kierować do szkolnego koordynatora projektu na adres meilowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.