Przedstawiamy wyniki III Konkursu Gastronomicznego wraz z galerią zdjęć z tego wydarzenia

Kategoria cukiernicza
I miejsce - Zuzanna Przestrzelska, Rutkowska Gabriela - Księżycowa rozkosz - ZSG Białystok

II miejsce - Kilyan DEVRED, Maël BIERVOYE - Soft cocoa biscuit, milk and passion fruit mousse, spicy dark cream, hazelnut sponge cake - LPO Elisa Lemonnier

III miejsce - Gabriela Grajżul, Marianna Stempska - Głęboko czekoladowe brownie z aksamitnym kremem czekoladowym, lodami i kawiorem wiśniowym - Zespół Szkół Nr 4 w Suwałkach


Kategoria kelnerska
I miejsce - Justyna Korkuz, Kacper Radulski - ZSG Białystok

II miejsce - Melita Jaroševič, Inga Noreikaitė - Kedainiu profesinio rengimo centras/Kedainiai Vocational Training Centre

III miejsce - Magdalena Malinowska, Rafał Szum - ZSG Białystok

Kategoria kucharska
I miejsce - ZSP w Jadowie ,
 Wiktoria Słowik, Amelia Wierzba
Przystawka: Ser koryciński, chlebki naan, relisch pomidorowy, rukola, cebula czerwona, olej z czarnuszki, orzeszki pinii
Danie główne: Rolowany kurczak, kindziuk, szpinak, ziemniaki faszerowane, puree z czerwonej kapusty, demi glace, chips

II miejsce - LPO Elisa Lemonnier,
 Thomas DELETOMBE, Enzo DECHAENE
Przystawka: Flatbread with Maghreb flavour, Korycin beaded cheese with lemon
Danie główne:  Guinea fowl ballotine in a porcini mushroom crust, Podlasie beer sauce, cauliflower mousseline, endive tatin, cheese potato croquette

III miejsce - Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Staszica Wysokie Mazowieckie
Daria Kobosko, Kornelia Wnorowska
Przystawka: Pawie oko otulone musem z dorsza i liściem szpinaku w towarzystwie sera korycińskiego
Danie główne: Gofr ziemniaczany, muffin grzybowy, sos serowo-orzechowy, julinne warzywne, krokiet drobiowy, marynowana gruszka

 


zubr