REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU „Autumn Product” (Jesienny Produkt)

ORGANIZATOR KONKURSU

Konkurs organizuje Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku.

Nadzór organizacyjny i merytoryczny sprawuje Komitet powołany spośród nauczycieli języka angielskiego.

Konkurs j. angielski 3a page 0001

 

REGULAMIN

Sposób przeprowadzenia konkursu jest zgodny z Rozporządzeniem MENiS w z dnia 29 stycznia 2002 r. w sprawie organizacji oraz sposobu przeprowadzania konkursów, turniejów i olimpiad.

(Dz.U. z dnia 18 lutego 2002 r.)

CEL KONKURSU

Propagowanie uczenia się języków obcych.

Mobilizowanie uczniów do twórczego i kreatywnego myślenia.

Zainteresowanie młodzieży praktycznym wykorzystaniem wiedzy kulinarnej w połączeniu z ich znajomością języka angielskiego.

Rozwijanie uzdolnień plastycznych i zainteresowań osobistych uczniów.

ZASADY KONKURSU

1. Konkurs skierowany jest do wszystkich uczniów technikum oraz branżowej szkoły I stopnia w Zespole Szkół Gastronomicznych.

2. W konkursie można brać udział wyłącznie indywidualnie.

3. Należy wykonać własnoręcznie (dowolną techniką) plakat/broszurę w języku angielskim dotyczącą wybranego produktu sezonowego. Na plakacie powinny się znaleźć:

- krótki opis produktu

- ciekawostki lub fakty o produkcie

- prosty przepis z użyciem wybranego produktu

- rysunek produktu oraz przedstawianego dania.

4. Zgłoszenia prac do nauczycieli uczących języka angielskiego do 15 listopada 2025.

NAGRODY

Laureaci konkursu otrzymają oceny, punkty oraz drobne upominki/nagrody.