REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU „Autumn Product” (Jesienny Produkt)
ORGANIZATOR KONKURSU
Konkurs organizuje Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku.
Nadzór organizacyjny i merytoryczny sprawuje Komitet powołany spośród nauczycieli języka angielskiego.
REGULAMIN
Sposób przeprowadzenia konkursu jest zgodny z Rozporządzeniem MENiS w z dnia 29 stycznia 2002 r. w sprawie organizacji oraz sposobu przeprowadzania konkursów, turniejów i olimpiad.
(Dz.U. z dnia 18 lutego 2002 r.)
CEL KONKURSU
Propagowanie uczenia się języków obcych.
Mobilizowanie uczniów do twórczego i kreatywnego myślenia.
Zainteresowanie młodzieży praktycznym wykorzystaniem wiedzy kulinarnej w połączeniu z ich znajomością języka angielskiego.
Rozwijanie uzdolnień plastycznych i zainteresowań osobistych uczniów.
ZASADY KONKURSU
1. Konkurs skierowany jest do wszystkich uczniów technikum oraz branżowej szkoły I stopnia w Zespole Szkół Gastronomicznych.
2. W konkursie można brać udział wyłącznie indywidualnie.
3. Należy wykonać własnoręcznie (dowolną techniką) plakat/broszurę w języku angielskim dotyczącą wybranego produktu sezonowego. Na plakacie powinny się znaleźć:
- krótki opis produktu
- ciekawostki lub fakty o produkcie
- prosty przepis z użyciem wybranego produktu
- rysunek produktu oraz przedstawianego dania.
4. Zgłoszenia prac do nauczycieli uczących języka angielskiego do 15 listopada 2025.
NAGRODY
Laureaci konkursu otrzymają oceny, punkty oraz drobne upominki/nagrody.