Niebawem przed tegorocznymi maturzystami niełatwy czas wyboru i podejmowania decyzji o swojej przyszłości. Dlatego też, w imieniu władz dziekańskich Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie, chciałabym przekazać Państwu materiały informacyjne dotyczące kształcenia na Naszym wydziale.
Wydział Nauki o Żywności jest uznaną jednostką dydaktyczno-naukową, już od ponad 75 lat kształcącą specjalistów w szeroko rozumianym zakresie nauk o żywności i żywieniu.
Nasza oferta na poziomie inżynierskim, opiera się na 3 kierunkach kształcenia (BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI, TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA ORAZ GASTRONOMIA – SZTUKA KULINARNA) i skierowana jest do osób, które pasjonuje żywność, osób, które są zainteresowane zrozumieniem złożoności procesów wytwarzania żywności bezpiecznej, jak najlepszej jakości oraz wartości odżywczej, a także dla osób, które chcą rozwijać swoje umiejętności przygotowywania potraw pochodzących z każdego zakątka świata, zarówno tradycyjnymi jak i nowoczesnymi technikami, a także dla osób, które chcą nauczyć się zasad prawidłowego gotowania oraz łączenia ze sobą poszczególnych składników.
Przygotowane przez nas materiały odnoszą się szczególnie do warunków rekrutacji, programu studiów, atutów kierunków, a także informacji nt kompetencji i perspektywach zawodowych po ukończeniu studiów na ww kierunkach.
Link do materiałów: http://www.uwm.edu.pl/wnz/aktualnosci-3
Z pozdrowieniami,
Bartosz Gąsiniak
Zespół ds. promocji WNoŻ UWM w Olsztynie