Niebawem przed tegorocznymi maturzystami niełatwy czas wyboru  i podejmowania decyzji  o swojej przyszłości. Dlatego też, w imieniu władz dziekańskich Wydziału Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego  w Olsztynie, chciałabym przekazać  Państwu materiały informacyjne dotyczące kształcenia na Naszym wydziale. 


Wydział Nauki o Żywności  jest uznaną jednostką dydaktyczno-naukową, już od ponad 75 lat kształcącą specjalistów w szeroko rozumianym zakresie nauk o żywności i żywieniu.

Nasza oferta na poziomie inżynierskim, opiera się na 3 kierunkach kształcenia (BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI, TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA ORAZ GASTRONOMIA – SZTUKA KULINARNA) i  skierowana jest do  osób, które  pasjonuje żywność, osób, które są zainteresowane zrozumieniem złożoności procesów wytwarzania  żywności bezpiecznej, jak najlepszej jakości oraz wartości odżywczej, a także dla osób, które chcą rozwijać swoje  umiejętności przygotowywania potraw pochodzących z każdego zakątka świata,  zarówno tradycyjnymi jak i nowoczesnymi  technikami, a także dla osób, które chcą nauczyć się zasad prawidłowego gotowania oraz łączenia ze sobą poszczególnych składników.


Przygotowane przez nas materiały odnoszą się szczególnie do warunków rekrutacji, programu studiów, atutów kierunków, a także informacji nt kompetencji i perspektywach zawodowych po ukończeniu studiów na ww kierunkach.

Link do materiałów: http://www.uwm.edu.pl/wnz/aktualnosci-3

Z pozdrowieniami,

Bartosz Gąsiniak

Zespół ds. promocji WNoŻ UWM w Olsztynie