20 czerwca 2025 r. nauczyciele naszej szkoły wzięli udział w wyjątkowym szkoleniu pt. „Nowoczesne cukiernictwo", prowadzonym przez Magdę i Adriana z @upieczto. 

Podczas szkolenia uczestniczki miały okazję poszerzyć swoje umiejętności i poznać nowoczesne techniki cukiernicze, pracując nad następującymi słodkościami:

  • Tortem bezowym z migdałami, kwiatowym musem truskawkowym, świeżymi truskawkami i lekkim kremem śmietankowym
  • Ptysiami z kremem malinowym, malinami i rześką marakują
  • Sernikiem bueno z ganachem czekoladowym
  • Ciasteczkami nadziewanymi malinami i kawałkami czekolady
  • Paris-Brest z kremem pistacjowym, praliną pistacjową i pistacjami

 

Dziękujemy organizatorom – atuty_studio_kulinarne i Upiecz to – za inspirującą atmosferę i ogromną dawkę wiedzy!