Jako że sezon dyniowy w pełni, zachęcamy do zapoznania się z pracą Martyny Nowickiej z klasy IIITFP wykonaną w ramach przedmiotu podstawy przedsiębiorczości. Na podstawie źródeł internetowych Martyna przygotowała bardzo ciekawą prezentację na temat odmian dyń i ich zastosowania. Przedstawiła również kilka przykładów farm dyniowych, które można odwiedzić w naszym kraju. 

W załączeniu opracowane przez Biuro Zarządzania Efektywnością Energetyczną Urzędu Miejskiego w Białymstoku, rekomendacje w zakresie oszczędności energii dla obiektów edukacyjnych, celem ich wdrożenia i stosowania.

Załącznik PDF

W dniu 19.05.2022 Anna Samborska –brała udział w szkoleniu dotyczącym praktycznych rozwiązań stosowanych w gastronomii i żywieniu z zastosowaniem diety roślinnej i nowych produktów. Obyło się ono w Ziołowym Zakątku w miejscowości Koryciny. Idea warsztatów łączyła wiedzę teoretyczną z praktycznymi zastosowaniami produktów roślinnych w gastronomii, w szczególności ziół, które posiadają właściwości lecznicze oraz mają zastosowanie jako cenione przyprawy.

29.09.2022 r. gościliśmy w naszej szkole Akademię Kulinarną Marcina Budynka z projektem „Stawiam na wołowinę”, którego pomysłodawcą i  koordynatorem jest Związek „Polskie Mięso”.