W dniach 12-13.09.2020 r. nasi uczniowie brali udział w szkoleniu „Nowe technologie w gastronomi” oraz „Przygotowanie przyjęć okolicznościowych z kalkulacją menu” w ramach projektu „Gastronomik Białystok. Przepis na sukces”.

Uczestnicy zgłębiali wiedzę z kuchni molekularnej i jej zastosowanie w praktyce. Zapoznali się z podstawowymi zasadami nakrycia stołów i noszenia zastawy stołowej.

   W życiu każdej szkoły zdarzają się wzruszające chwile. Rozstanie generuje w sobie szeroki wachlarz emocji - smutek łączy się z nostalgicznym podsumowaniem. W dniu 15.09.2020 r. pożegnaliśmy zasłużonych nauczycieli - Panią Jolantę Baranowską oraz Pana Zbigniewa Opica. W imieniu całej rodziny ZSG życzymy wszystkiego najlepszego na emeryturze – dużo radości, uśmiechu na co dzień i spełnienia niespełnionego.

RODZINA ZSG

Serdecznie zapraszamy do zakupu obiadów pełnych (14 zł/szt.) i połówkowych (8 zł/szt.) w biurze Centrum Kształcenia Zawodowego nr 3.

Minister Edukacji Narodowej, Minister Infrastruktury oraz Główny Inspektor Sanitarny przygotowali wspólny list dotyczący bezpieczeństwa w drodze do i ze szkoły. W liście podkreślili m.in., że zarówno uczniowie korzystający z komunikacji publicznej, jak i szkolnych autobusów są zobowiązani do zasłaniania nosa i ust.