W dniu 19.05.2022 Anna Samborska –brała udział w szkoleniu dotyczącym praktycznych rozwiązań stosowanych w gastronomii i żywieniu z zastosowaniem diety roślinnej i nowych produktów. Obyło się ono w Ziołowym Zakątku w miejscowości Koryciny. Idea warsztatów łączyła wiedzę teoretyczną z praktycznymi zastosowaniami produktów roślinnych w gastronomii, w szczególności ziół, które posiadają właściwości lecznicze oraz mają zastosowanie jako cenione przyprawy.

29.09.2022 r. gościliśmy w naszej szkole Akademię Kulinarną Marcina Budynka z projektem „Stawiam na wołowinę”, którego pomysłodawcą i  koordynatorem jest Związek „Polskie Mięso”.

20 września 2022r. uczniowie klasy IVTC spotkali się z Panią Naną, Gruzinką mieszkającą od kilku lat w Białymstoku. Jest ona właścicielką małego zakładu gastronomicznego o charakterze etnicznym. Praktyczna lekcja z przedmiotu usługi gastronomiczne była pouczająca i „smaczna”

W ramach Budżetu Obywatelskiego 2023 zakwalifikowanych zostało 180 projektów, w tym 34 ogólnomiejskie i 146 osiedlowych.

Zagłosować na wybrane przedsięwzięcia będzie można od 3 do 17 października 2022 roku.  

Nasza szkoła zgłosiła trzy projekty.